söndag 16 oktober 2011

Hålla låda

Så hur många gånger har ni inte varit med alla era fantastiska vänner... och den där jobbiga jäveln som bara snackar strunt?
Hålla låda är ett fantastiskt uttryck som beskriver just dessa - du är inne på en intressant diskussion med en av dina närmaste och plötsligt kommer den där ointressanta snubben in och snackar om allt möjligt du inte bryr dig ett dugg om. Men då han i alla fall är jävligt snäll och försöker sitt bästa för din uppmärksamhet har du inte hjärta nog att göra annat än att stå och verka intresserad.

Den här snubben står nu och håller låda med dig.

Och tyvärr har jag ingen universell lösning för detta - det bästa du kan göra är att dra in någon annan i er konversation, och sen lämna stackarn åt sitt öde...

Må ni undvika lådhållare så gott ni förmår.

måndag 10 oktober 2011

Följ din egen väg - hur mycket andra än målar upp den

För hur ofta hamnar man inte på villovägar, ovetandes om vad man ska göra?

Det är otroligt enkelt att hamna en sits där ens egna styrka inte tycks räcka till, där man behöver en knuff från någon annan.

Problemet är att de flesta av oss enkelt faller i en passiv sits, där vi antingen sitter och inte tar åt oss och bara väntar på att nån "säger nåt vettigt", eller i vissa fall tar åt oss av det som sägs och följer allt blint.

I båda fallen är man fel ute.

Alla vi är olika, och det finns mer än en lösning på samma problem. Det som funkar för det ena funkar sällan för den andra - folk som påstår annat kan lika gärna säga att människor inte är unika.

Ta åt er av goda råd - det är aldrig fel, men se till att alltid göra saker på ert sätt. I slutändan är det inte vad du gör som räknas, utan att det funkar. Och det funkar bäst om du gör det på ditt egna sätt, hur konstigt, otänkbart eller sjukt ditt sätt än må vara.

Så länge det funkar och ger resultat finns inget rätt eller fel.