söndag 24 juli 2011

Alkohol javisst, men vem är du?

Det finns många åsikter kring drickande där ute. Allt ifrån att alkohol är sämst och förstör ditt liv till att man är en idiot som inte super stup i kvarten. Tja, det blir vad man gör det till, men jag tänker inte be om ursäkt för att vara en festdrickare. För jag har alltid jävligt kul, tack vare en jävligt simpel regel jag alltid följer:

Drick bara när du är glad.

Så enkelt är det. Att supa bort sin sorg är som att skära av din arm och kasta till lejonet - det håller den borta i någon minut innan den jagar dig igen.

Alkohol är "magisk" för att den (förutom att vara giftig) tar bort mentala spärrar. Du är mer ärlig mot dig själv. Kanske mer livlig, kanske mer rolig. Men finns det någon instruktionsbok där det står "hej du mår 500 gånger bättre om du tar ett sup"?

Nej.

För du är du. Är du cool kanske du blir coolare av att dricka. Men suger ditt liv kommer vodkan i ditt skafferi inte göra någon skillnad alls. Måste du bero på alkohol för att få ut det bästa ur dig själv och ditt liv är det dags att tänka om.

Att däremot vara trångsynt och klandra alla drickare är inte mycket bättre det. En rolig festprisse kan supa utan att låta det gå ut över hans vardag.

Alkohol finns för att förgylla den där speciella kvällen. Inte definiera den.

söndag 17 juli 2011

Kött och synder

Som avslöjat i mitt förra inlägg har jag nu fyllt 20, och fått en hel del coola presenter. Men utav alla dessa var det en som stack ut. En som var lite udda.

Pojkar och flickor, vi snackar 1600 gram BACON. Detta var inte bara oväntat, utan innebar ett stort problem: vad in i helvete gör jag med så mycket flottigt kött?

Men sen insåg jag, att det inte är nån idé att fundera kring det. Inte som att jag äter bacon varje dag, så lika bra att synda på. Så jag och mina polare har levt på bacon hela dagen.

Så vart försöker jag komma med det här? Jo, att det ibland är ok att synda, och då ska man synda helhjärtat. Hellre svepa 1,6 kg på en dag än behöva äta bacon 10 dagar på raken.

Nästa inlägg kan mycket väl bli en musikrecension!

Det här inlägget var inte en ursäkt för att få filosfera om bacon, jag lovar.

lördag 16 juli 2011

Nu är jag 20 - och livet en tickande tidsbomb

Läskigt. Mycket läskigt. Spännande, men onekligen läskigt

20 år. Aldrig i världen insåg jag hur tung denna dag skulle kännas. Jag väntade mig en lättsam dag att fira min livslånga biljett till Systemet. Nu sitter jag här - bara några minuter innan allt firande - och har 1000 olika tankar om allt.

Jag är känd för att sova djupt och länge - idag vaknade jag 8 på morgonen, med ett hugg i magen. "Shit, jag är 20. Jag var 19 igår, jag minns tydligt när jag bara var 12, och nu är jag 20, klockan bara tickar, allt går så fort, och jag är 20."

Det har alltid varit en sanning. Men nu känner jag den som en del av mig. Jag har ingen tid att slösa. Jag måste rusa fram, nå mina drömmar, fullfölja allt. Nu.

Jag är inte bara 20. Jag är redan 20.


Ni där ute, vänta inte. Spring ut, gör allt ni kan, allt ni vill, nu på en gång. För när ni minst anar det, vaknar ni upp som en 20-åring.


onsdag 13 juli 2011

söndag 10 juli 2011

"Det kunde varit bättre, men kämpa ändå"

Ok jag erkänner, jag har haft bättre dagar än denna. Men jag fick nyss världens nostalgiryck och hittade:





För säg vad ni vill om spelet, men den här låten är så galet inspirerande - bara älskar hur syntarna jobbar med varandra, simpelt men välskrivet.

I flera år har jag aldrig kunnat placera om denna är glad eller sorglig, men jag har nu bestämt mig för att tolka denna... som bloggtiteln föreslår.


Saker hade kunnat vara bättre. Mycket bättre. Men det är verkligen ingen ursäkt för att ge upp. Håll fanan högt och kämpa vidare.

lördag 9 juli 2011

You're on your own

 Visst behöver alla be om hjälp till och från, men ingen förtjänar att bli serverade på silverfat. I slutändan hänger det på dig.

På tal om något helt annat har jag skaffat tumblr. Sjukt skumt, men bara en tidsfråga innan jag fastnar.

http://woopkitcha.tumblr.com/
*visslar*

fredag 8 juli 2011

5000 saker samtidigt??

Jag får ofta den här impulsen att vilja göra allt. Liksom bli bäst på allt. 

En impuls jag fått mycket skit för. "Börjar du 5000 saker samtidigt kommer du aldrig avsluta något."

Jag trodde länge att detta var absolut sanning, men jag har nu hittat ett sätt att komma runt det: gör 5000 saker MED inställningen att du tänker avsluta allting. Yup, you heard me. Är du målmedveten nog kommer du bli klar med de viktigaste sakerna först.

Idag hann jag inte med flera saker för att jag satt och skrev musik. Detta kändes dåligt tills jag insåg att "vänta, jag sitter ju faktiskt och skriver musik". Plus att jag ätit bra, övat trumspel och fått igång den här bloggen.

De dagar jag tänker "idag ska jag BARA skriva musik" sitter jag mest och Facebookar.

Då bär det av!

Att blogga är jävligt kul, har jag insett utan att ens ha provat. Har velat blogga i flera månader nu.

Det finns så många tankar och händelser jag vill skriva av mig. Som att inse hur den bästa lösningen på ett problem, oftast är den lättaste. Eller den gången jag var jävligt sugen på tuggummi och därför helt spontant bad en främling om tuggummi (och ja, jag fick tuggummi).

Och jag har redan lärt mig en viktig läxa av denna första-post: varför vänta?

Jag har VELAT blogga i månader, ändå tog det några minuter att faktiskt komma igång. Så här funkar det med det mesta. Det kan ta minuter, timmar - kanske dagar att genomföra - men det är oftast mycket kortare än tiden du velar bort.

Så vela inte, bara kör. Lik denna post.